Annan typ av shopping

På internet kryllar det av webbshoppar, med alla sorters produkter man kan tänka sig. Internet har gjort konsumtionen mer tillgänglig, på så sätt att man själv kan välja när, hur och vad man ska handla. Detta ger kunder möjligheten att handla produkter från butiker som inte finns i kundens stad eller samma land. Klädbutiker som endast sålde över postorder kan nu ta beställningar och ge kundservice via nätet.

Marknader av dess olika slag finns över hela Sverige. Då står försäljare i stånd och har bord med sin produkt. Man kan finna allt från hobbytillverkare, grönsaksförsäljare och personliga loppmarknader. Vad som finns på marknader varierar alltid. Att handla på en marknad är en annan typ av upplevelse där man kan ha en mer personlig kommunikation med försäljare.

Butiker har börjat använda sig utav mobilapplikationer där man kan handla över internet. Detta är en växande marknad och är ännu ett steg i att göra konsumtionen tillgänglig för kunden vid alla tillfällen på dygnet. Andriod Market och App Store är två applikationer där man kan handla appar till sin telefon. Apparna ägs inte av Andriod eller Apple, utan de äger endast marknadsplatsen för försäljningen där företag har möjligheten att dela sin produkt för försäljning.