Måla med akrylfärg och oljefärg

akrylfärgAtt måla med akrylfärg är det många som gör. Själva färgen har funnits på marknaden sedan 1955 då den började säljas av ett amerikanskt företag. Innan akrylfärgen kom så använde de flesta sig av oljefärg. Oljefärgen visade sig dock vara oanvändbar i många lägen och den kunde börja gulna och spricka efter ett tag. När du ska måla med akrylfärg kan du känna dig säker på att inget av det kan hända eftersom akrylfärgen är väldigt tålig av sig. Penslar som rekommenderas när man ska måla med akrylfärg är svinborstpenslar eller syntetpenslar eftersom de är stadigast. Blandar man ut färgen få den blir tunnare kan man använda mjukare penslar som är gjorda av mårdhårspenslar. Det bästa att är testa sig fram så att man hittar det som passar ens hand bäst. Det går även att måla med akrylfärg med hjälp av svampar. Att använda en svamp när man målar med akrylfärg kan skapa lite annorlunda linjer jämfört med när du målar med en pensel. Det beror mycket på vad du vill skapa för något, eftersom akrylfärg är en mångsidig färg som fungerar för det mesta. Att måla med akrylfärg behöver inte betyda att du skapar en tavla.