Bärkassar i den ekologiska hållbarheten

bärkassarHistoriskt sett så har det alltid funnits bärkassar i vårt samhälle, de har dock inte alltid kallats bärkassar. Det var inte förrän affärer började ha en gångs kassar till salu eller gratis i kassan som människor verkligen började använda dom. Innan dessa en gångs kassarna hade de flesta en eller flera mer robusta bärkassar som de återanvände om och om igen när de handlade. Detta var ett bättre system, om man ska se till den ekologiska hållbarheten, men då företag tjänar mer på att sälja en gångs bärkassar så har samhället nästan helt gått över till detta. De är fortfarande några äldre människor som envist håller fast i sina älskade filtkassar som de haft sen de flyttade hemifrån för 50 år sen. Det är dock inte många, och ju fler som går över till att använda de bärkassar som företag tillhandahåller desto mer resurser går det åt till att göra dem. Om alla människor istället hade köpt en bärkasse som de använde om och om igen, eller en ryggsäck, som dessutom går att användas till mer saker än bara mathandling, så skulle det vara bättre för miljön. Förhoppningsvis är det bara en tidsfråga innan majoriteten av mänskligheten förstår det också.