Vaccination

Vaccination är tur att det finns, eller hur? Utan vaccination skulle vi inte i samma utsträckning kunna åka till främmande länder eftersom det då skulle finnas en större risk att smittas av sjukdomar som våra kroppar inte är vana vid. Antalet dödsfall under vintern skulle också kanske öka då personer som är i riskgrupperna för influensan inte skulle klara av sjukdomen i dess mest intensiva period. Vaccination räddar liv och därför är det viktigt att det finns ställen dit man kan gå för att vaccinera sig.

vaccinationPlatser för vaccination i Stockholm
På grund av att det är så viktigt med vaccination och att det bor oerhört många människor i området så finns det många kliniker och vårdcentraler som erbjuder vaccination i Stockholm. Oavsett om man bor i Spånga, Hammarbyhöjden eller i Tyresö finns det gott om ställen för vaccination – det finns ofta ganska många i samma kommun och dessutom finns det flera med drop in-mottagningar, vilket gör att folk kan ta sig till dessa kliniker även när det är fullt på deras egen vårdcentral. Detta sker oftast under vinterhalvåret, när influensan härjar och då många vill åka till varmare länder. En annan bra sak med klinikerna i Stockholm är att de allra flesta ligger nära busshållplatser, tunnelbanan eller pendeltåget.